اخبار

تاکید معاون اقتصادی رئیس جمهور بر اهمیت رابطه با قاره آفریقا

دکتر محمد نهاوندیان  در چهاردمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور با تأکید بر اهمیت برقراری ارتباط اندیشگی با دانشجویان و اساتید ایرانی خارج از کشور به منظور آینده ‌پژوهی، آینده ‌نگری و آینده ‌سازی، اظهار داشت: جامعه‌ای که بتواند به جای محدود شدن در مسایل و مشکلات روزمره، افق‌های بلندی را در مسیر پیشرفت و آبادانی خود ترسیم کند، چنین جامعه‌ای سربلند خواهد بود..

معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: باید اهداف و واقعیات موجود و امکانات را در کنار نقاط قوت و ضعف به خوبی شناسایی کرده و بر همان مبنا برای رسیدن به اهداف متعالی ریل‌گذاری انجام داد..

دکتر نهاوندیان با بیان اینکه بدون کمک جامعه نمی‌توان به آینده موفقی دست یافت، اظهارداشت: برای دستیابی به آینده درخشان باید همه آحاد جامعه و فعالان سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی با نقشه راه ترسیم شده احساس مشارکت کنند..

معاون اقتصادی رئیس جمهور اضافه کرد: هر جامعه و حرکت منسجم اجتماعی که بخواهد، مهندسی آینده انجام دهد، نیازمند 3 عنصر فرهنگ، ساختار و رفتار است و این عنصر بر هم اثر می‌گذارند لذا استراتژیست‌ها ،این 3 مؤلفه را مورد توجه جدی قرار می‌دهند چرا که نتیجه این مؤلفه‌ها به عملکرد می‌انجامد..

دکتر نهاوندیان با اشاره به اهمیت فرهنگ در جامعه، گفت: فرهنگ سرمایه مشترک یک جامعه است و جامعه‌ای که از فرهنگ مشترک یعنی جهان‌بینی، آرمان‌ها و شناخت مشترک برخوردار باشد، خدشه‌ناپذیر و باثبات خواهد بود..

معاون اقتصادی رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت برطرف کردن ابهامات در فرهنگ مشترک یک جامعه، اظهار داشت: لازمه ثبات یک جامعه این است که مشترکات در جهان‌بینی و اهداف و آرمان‌ها، در هویت ملی وارد شود. از مهم‌ترین سرمایه‌های جامعه ایرانی در طول تاریخ قدرت بالای هضم، تلفیق و نوسازی در آن بوده است چنانکه به نیروی مهاجم زبان، فرهنگ و دین خود را تحمیل و آنها را با فرهنگ خود همراه کرده است.

دکتر نهاوندیان وحدت و انسجام را در حرکت رو به جلوی جامعه حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: اگر رویکرد اداره جامعه مبتنی بر مشارکت همگانی و وحدت و همدلی نباشد، چنین جامعه‌ای نمی‌تواند به اهداف و آرمان‌های بلند خود دست پیدا کند.

معاون اقتصادی رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت تبیین ارتباط مؤلفه‌هایی مانند آزادی، پیشرفت ، عدالت و اخلاق با مناسبات اقتصادی، گفت: در تعریف این ارتباطات اتخاذ رویکرد تقلیدی امکان‌پذیر نیست و لازمه آن خرد ورزی مؤمنانه است.

دکتر نهاوندیان استفاده از تجارب، علم و دانش دیگران را از جمله عوام پیشرفت جامعه دانست و گفت: باید هم از گذشته خودمان بیاموزیم و هم از تجربه‌های مفید دیگران استفاده کنیم و در مدیریت اجتماعی با دوگانه‌سازی‌های کاذب و تفرقه‌افکنی‌های مزورانه مقابله کنیم.

وی افزود: همچنان که در 40 سال گذشته شاهد بودیم، عوامل فرهنگی و رسانه‌های وابسته به دشمن همیشه بدنبال ایجاد تفرقه بودند و در این راه گاهی هویت ایرانی را در مقابل هویت اسلامی و یا دوگانه ملی‌نگری را در مقابل جهانی‌نگری طرح می کنند که همه این دوگانه‌ها نادرست و اشتباه است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به درستی بر اقتصاد درون‌زا و برون‌گرا تأکید شده است، به منظور استفاده از ظرفیت‌های داخلی در کنار بهره‌مندی از تجارب مثبت و توانمندی‌های سایر کشورها است. لذا معتقدیم که لازمه حرکت رو به جلو تعامل سازنده با جهان و برقراری ارتباطات در عرصه سیاست خارجی از موضع عزت، حکمت و مصلحت است.

دکتر نهاوندیان خاطر نشان کرد: باید رویکردها در نقد گذشته و در طراحی آینده از موضع منصفانه و واقع‌بینانه باشد و در ارزیابی شاخص‌های اقتصادی ضرورت دارد که عنصر زمان و مکان و شرایط داخلی و خارجی مورد توجه قرار بگیرد.

معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: هدف دشمن از اعمال تحریم‌های شدید در سال 97 فروپاشی اقتصادی و در نهایت ایجاد مشکلات سیاسی برای کشور بود اما امروز می‌توان قهرمانانه اعلام کرد که دشمن در این هدف خود شکست خورده و ملت ایران پیروز این میدان است و علیرغم همه مشکلات و سختی ها در مقابل همه فشارهای شدید تحریم، مقاومت و ایستادگی کرده است.

دکتر نهاوندیان خاطر نشان کرد: هجمه دیگری که در ماه‌های اخیر به آن گرفتار شده‌ایم، بیماری کرونا است که در این عرصه نیز برغم همه محدودیت‌ها در مقایسه با سایر کشورهایی که مشکل تحریم ندارند، از عملکرد قابل قبولی برخوردار هستیم و اقتصاد ایران بخاطر حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی آسیب‌پذیری کمتری در این هجمه داشته است.

معاون اقتصادی رئیس جمهور تحریف واقعیات و واژگونه ارزیابی کردن مسایل را یکی دیگر از هجمه ها علیه  کشورمان توصیف کرد و گفت: باید با این هجمه در سطح اندیشگی و رسانه‌ها و با استفاده از سرمایه فرهنگی مقابله کرد و بی‌تردید با وحدت و همدلی خواهیم توانست از همه مشکلات عبور کنیم و همچنان پرچم عزت و افتخار ملت ایران برافراشته خواهد ماند.

دکتر نهاوندیان خاطر نشان کرد: دانشجویان و اساتید ایرانی خارج از کشور سربازانی هستند که برای آینده کشور توشه علم و دانش کسب می‌کنند و باید از این سرمایه‌ها در مسیر پیشرفت و تعالی روزافزون جامعه استفاده کنیم.

به گزارش خبرگزاری آفریقا در این دیدار دکتر یاسر کنعانی به نمایندگی از دانشجویان ایرانی با معرفی جاذبه ها و فرصتهای اقتصادی ایران در آفریقا و توانایی دستیابی به منافع ملی بخشی از راهبردهای یکدهه اخیر برای ارتقای رابطه ایران و آفریقا را ارائه نمود.دکتر نهاوندیان با تاکید بر اهمیت قاره آفریقا و ارتقای همکاریهای اقتصادی دو جانبه تاکید و عنوان داشت :”این موارد عنوان شده 100 درصد صحیح است .” .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *